Värdet på din idé

Jonas Arnklint, juli 17, 2007

Som entreprenör är man lätt idékåt. Det händer inte allt för sällan att jag ligger och försöker sova, men utan resultat bara för den där brillianta web 2.0 mockup idén som jag inte kan få ut ur huvudet. Jag vet att en utav mina hundratals (många utav dem är säkert totalt urkorkade) kommer att lyckas. Och den kommer att lyckas big time!

Det händer inte heller allt för sällan att man stöter på någon annan idékåt drivande ung herre/dam på skolan, Science Park eller på sta´n. Lika ofta ställs frågan vad gör du nu för tiden? – Jag håller på att utveckla en sak. Vaddå? -Jag kan tyvär inte berätta ännu.

Idag uppkom en tanke som jag tycker alla med ett entreprenöriellt (finns det ordet?) intresse borde ta en funderare över:
Kan jag avslöja min idé?

Jag har det universella svaret: Ja! Din idé är inte värd ett skvatt om den inte får uppmärksamhet. Den är heller inte värt ett endaste öre om du inte kan verkställa den.

Så även om du stöter på en medspelare som du kanske inte litar på till fullo, är risken väääldigt liten att denne “lånar” din idé och verkställer den och skapar någonting bättre. Det är snarare bättre att prata om idén och på så sätt sprida ett rykte och någon slags goodwill.

Följ mig på twitter!

Mer om mig
 1. Hemlighetsmakeri | WebpalBloggen

  [...] Jonas på starksignal skriver om att hålla projekt hemliga [...]

 2. Anton

  Visst är det så. Man kan gärna berätta den, få input och så vidare för vänner och bekanta. Däremot tror jag att i många fall, då man kanske har the killer app som tar ett halvår att utveckla, finns vissa fördelar att hålla tyst ett tag för vissa.

  Sedan är det bara att skrika ut idén – så har alla större webb 2.0-företag gjort. Och lyckats!

 3. Stark signal | BloggInfo

  [...] genomgående tema är entreprenörskap på internet vilket vi kan läsa om t.ex. i artikeln Värdet på din idé. Jonas är även grundare av Fyrklöver Webbyrå i Jönköping som hjälper företag att synas på [...]

 4. Jonas Arnklint

  Anton: Instämmer. Om man har en killer app, eller en killer idé, med lång utvecklingstid så kanske man får tänka om. Man kan avslöja en del, men inte allt. Jag har väldigt svårt att tro att någon tar din idé och gör någonting bättre av den om du redan har kommit en bit på vägen med den. Men det beror väl helt på vem man “avslöjar” den för.

Vad tycker du?

Kommentarsmöjligheten stängd för detta inlägg.