Sammanfattning 24hbc

Jonas Arnklint, oktober 31, 2009

Så vart andra upplagan av 24 Hour Business Camp över. Jag och David byggde upp Mikrobutik.se där vi kombinerar formatet mikro med webbshop. Har du någonting du vill bli av med eller som företag vill sälja någonting, kan du på några minuter vara igång med din egen mikrobutik. Vi tar 5% av priset, minst 10 kr, som mest 100 kr. Får du inte varan såld, så behöver du heller inte betala för att lägga upp exempelvis bilder och information kring varan. Vi presenterar projektet 8 minuter in i sändningen här. Och du, rösta gärna på oss (mikrobutik.se) och andra innovativa tjänster!

Ett av våra mål under de 24 timmarna vi fick på oss var att skaffa annonser och få dessa varorna sålda, vilket vi uppnåt under de sista 5 timmarna. Likt förra gången var vi båda väldigt ambitiösa och trodde att vi utöver vårt projekt skulle ha tid till annat. Det hade ju varit kul att intervjua några av alla entreprenörer/webbutvecklare/innovatörer som deltog i podcasten Webbradion. Men likt förra gången blev det ytterst lite tid över till sånt när väl eventet hade kört igång. David lyckades få till en intervju som troligtvis kommer med i nästa avsnitt. Håll till godo på den fronten!

Som tur var så gjorde Björn Falkevik och Jocke Jardenberg, vilka var två av väldigt få som jag tyvärr inte hann med att prata med, ett superbra jobb med att dokumentera hela eventet.

Jag tror jag talar för oss båda när jag påstår att 24HBC är det event man mest ser fram emot att åka till för att efteråt sakna mest. Inspiration, nytänkande och härlig hackaranda sprudlar i 24 timmar på Yasuragi. Gemenskapen med likasinnade är någonting jag märkt saknas uppe i Umeå och kanske över lag i mindre städer. Tanken att dra ihop ett gäng hackers/entreprenörer uppe i Umeå är otroligt frästande, samtidigt som jag och David faktiskt gjort något åt det “problemet” med Webbradion.

En sak är säker, nästa gång blir minst lika skoj!

Följ mig på twitter!

Mer om mig
  1. robert renling

    Hejsan Jonas, vi har lokal och är i fart med att starta ett hackerspace i umeå, så vad säger du? :)

Vad tycker du?

Kommentarsmöjligheten stängd för detta inlägg.