Codepond också under utveckling

Jonas Arnklint, februari 16, 2009

Flera av er har påpekat buggar och tyckt till om projektet jag körde under 24hbc. Jag är evigt tacksam för era tips och rapporter, då jag tänkt lägga lite mer tid på att “lansera” codepond på riktigt någon vacker dag inom den närmaste tiden. Men eftersom jag har skaffat kontor och måste lägga ner mycket tid på andra spännande projekt, så blir sådana här ej vinstdrivande lidande. Jag ska dock se till att göra mitt bästa så att Codepond blir svenskarnas nya kodarkiv (finns det förresten något annat bra svenskt arkiv?).

Codepond har en egen blogg och idag har plattformen stöd för syntax highlighting, inbäddande av kod, samt en mängd andra små nätta features. Jag har även en lista med att göra-saker så att ni ska få era viljor igenom angående nya funktioner osv. Nedan följer ett exempel på inbäddad kod direkt från Codepond.net (skapa en daemon på ett väldigt enkelt sätt i Ruby):

Ni blir de första som får veta när Codepond öppnas för allmänheten! Och jaja, 24 timmar är för lite för så många features på en och samma gång. Kommentera gärna om du har någon idé eller synpunkt på Codepond här!

Följ mig på twitter!

Mer om mig
 1. Emil Stenström

  Hej! Kul idé som sagt! Två saker som du kan göra ännu bättre:

  1) På min skärm (WinXp + Firefox3.1b2) så är rad 12 ovan lite sne. High prio!
  2) Att använda en tabell för kod känns inte som snygg kod, det borde väl att gå att göra utan tabeller?

  Ser fram emot mer!

 2. Jonas Arnklint

  Tjena Emil!
  1) Ska bli! Tack för tipset!
  2) Det har inte med snygg kod att göra. I vissa webbläsare kan man inte kopiera koden utan att slippa radnumret om man gör på andra sätt. Jag ska se över vad som kanske kan funka istället dock.

 3. Nisse

  Tjena Jonas! Hoppas det är fint i Norrland!
  När ska du fixa buggarna på codespond? :)

 4. Jonas Arnklint

  Här är allt utomordentligt fint. Ska packa väskan och dra till riksgränsen i eftermiddag. Codepond ska fixas så fort jag har tid. Håll ut!

Vad tycker du?

Kommentarsmöjligheten stängd för detta inlägg.