Kontorstips efter ett år på kontoret

Jonas Arnklint, mars 3, 2010
Kontorstips

Kontorstips

Det har nu gått ett helt år sedan jag flyttade in här på kontorshotellet på Tvistevägen 47. Och nej, jag har aldrig heller gillat gatunamnet. Från att ha varit störtsäker på att det är fullt möjligt att bedriva en verksamhet på olika kaféer, bibliotek och andra offentliga platser genom så kallat härarbete, börjar jag nu inse de stora fördelarna med kontoret. Jag beundrar de som lyckas utföra det de ska genom att jobba därifrån eller hemifrån, men för mig passar helt enkelt kontoret bäst.

Fördelar med tiden på Tvistevägen hittils

  • Gemenskap – vi har oftast väldigt kul på kafferaster och vid högtider
  • Olikheten – Ingen på denna våningen jobbar med samma sak som någon annan. Vi tar lärdom av varandra, då många företag är mindre, eller en mindre del av stora bolag och lösningar på problem kan appliceras i flera branscher och i flera olika gemensamma situationer.
  • Närheten – även om jag inte varit ute “på fältet” särskilt mycket, utan snarare jobbat mer med etablerade kundrelationer på lite längre håll, så är närheten till företagsparken, universitetet och iksu (det stora friskvårdscentrumet) gett en hel del.

Kontorstips

  • Rutiner – Det mesta har med rutiner att göra. Tråkigt, men sant. En rutin införs lättast genom att börja ta små steg och se till närmaste veckan/månaden beroende på hur ofta rutinen ska äga rum. Till slut så sitter den.
  • Kontorstider – Skaffa kontorstider och se till att hålla dem. Släpp jobb när du kommit hem. Unna dig “off”-tid som vilken anställd som helst, för det förtjänar du.
  • Håll dig offline – Kolla mailen tre gånger per dag max. En på morgonen, en efter lunch och en på eftermiddagen. Stäng ner IM-klienter och annat om de tar din uppmärksamhet.
  • Håll inkorgen ren – Precis som ditt skrivbord, så känns allt bättre av att ha det rent. Ge varje e-mail max två sekunder. Du kan antingen ta bort det, arkivera det, eller lägga flytta det till en “att göra”-mapp i ditt e-postprogram. Arkivera och ta bort aggressivt (men var noggrann med backup).

Följ mig på twitter!

Mer om mig

Vad tycker du?

Kommentarsmöjligheten stängd för detta inlägg.