Hacking in Berlin

Jonas Arnklint, december 22, 2011

Förra november spenderades i Barcelona med awesome Simon och Victor och en hel del bra och trevliga gäster som vi bjudit ner. I år spenderades hela oktober i Berlin med i stort sätt samma underbara människor. Det här är början till en återkommande tradition som varje år innebär en månad i en ny stad. Dels för jobb, dels för nöje. Sunt, inspirerande, effektivt och sjukt roligt!

Kom ner den 2:a oktober och flyttade in i den superstora lägenheten i Penzlauer Berg (lokalt: Penzlberg) jag hyrt för månaden. Termometern låg på runt 23 grader, vilket jag inte räknat med direkt. Penzlberg är ett område som av många Berlinare uppfattas som lite uppsnoffsigt, något som jag valde att ignorera och istället likna det vid Vasastan i Stockholm. Två kvarter från Torstrasse och gångavstånd till både U-bahn, SoundCloud och Hackescher Markt. Perfekt!

Stina och Simon

Stina scratching away at Anna Blume

Inspirationsmässigt är det lätt att räkna hem vilken ny stad som helst tror jag, men Berlin är något utöver det vanliga. Med tanke på vad Berlin genomgått historiskt sätt, med världskrig och splittring och fattigdom är det svårt att se den naturliga vägen till gaykulturen och nu startupkulturen. För att inte tala om den kapitalistiska framtid som troligtvis väntar.

En hel del street art, god mat, historiska monument, startups och ett och annat extremt uteställe insöps avnjöts. Berghain är extremt I tell you. Likaså Kater Holzig mfl. Marknaden i Mauerpark på söndagar var lätt den bästa platsen att iaktta invånarna av Berlin i takt med utomhuskareoken.

Jobbmässigt var det precis som förra gången en av de mest effektiva månaderna på året. Likaså nöjesmässigt.

Paulina!

Paulina!

Jag och Victor

Chief Visionary Officers, jag och Victor

Jag och @javve på hemliga hörnan

Jag och @javve på hemliga hörnan

Följ mig på twitter!

Mer om mig

Vad tycker du?

Kommentarsmöjligheten stängd för detta inlägg.