Ett annorlunda sätt att använda formulär

Jonas Arnklint, oktober 23, 2008
Prosabaserat formulär på HuffDuffr

Prosabaserat formulär på HuffDuffr

Huffduffer är en webbapplikation som har med podcasting att göra. Om jag förstår det hela rätt, så handlar det om att hitta ljudfiler och sedan skapa en egen podcast, genom att lägga till de ljudfiler du hittat.

Det intressanta med denna tjänst är helt klart dess gränssnitt. Kolla in “signup”-formuläret på Huffduffer, som jag valt att kalla prosabaserat formulär. Man har valt att lägga in textrutorna mitt i texten, vilket gör att man som användare tvingas läsa hela texten (som egentligen inte tillför något).

På något konstigt sätt tycker jag ändå att man får ett visst flyt när man fyller i formuläret och lockas till att fylla i fler rutor än man hade gjort om det hade varit ett traditionellt. Ett annorlunda sätt att använda formulär helt enkelt.

Relaterat:

Följ mig på twitter!

Mer om mig
 1. Nisse

  På något sätt tycker jag att det hela känns onödigt och krångligt.
  Gillar traditionella formulär bättre.

 2. Jonas Arnklint

  Håller med, det traditionella sättet passar nog oss vana användare bättre. Om min pappa som inte är särskilt van datoranvändare hade fyllt i det här formuläret, så tror jag dock att han hade uppskattat det.
  Men det tvingar ju en som sagt att mer eller mindra läsa texten (eller endast de markerade orden) och på så sätt få en bild av vad det hela handlar om.

 3. Igor Jovic

  Gillar också det här sättet, vet inte varför, kändes inte alls krångligt. Men visst, det tvingar en att läsa texten, dock räcker det att man gör det endast 1 gång, innovativt och lite kul…

Vad tycker du?

Kommentarsmöjligheten stängd för detta inlägg.