38 grader varmt och fortfarande utan internet

Jonas Arnklint, mars 14, 2008

De 12 apostlarna Jag har precis slutat min sista föreläsning för denna vecka. Det är 38 grader i luften och inte ens soligt. Just nu läser vi mycket om projekthantering och software engineering, vilket är ganska intressant med tanke på att mitt arbete mestadels består av projekt. Vår projektgrupp består av (inte helt oväntat) fyra tyskar och jag. Tyskar verkar dras till mig.

Idag hade jag även nöjet att gå med i den excellenta BBQ-föreningen. För endast 15 dollar får man gratis BBQ-lunch två gånger i veckan. Jag hoppas bara att man varierar maten i framtiden, då man antagligen kommer att tröttna på korv i vitt orostat bröd, eller vitt bröd med veggieburgare. Det är nog ganska ohälsosamt i längden.

Precis som rubriken lyder är vårt hus fortfarande utan fast telefonlinje och internetuppkoppling, vilket börjar gå mig på nerverna. Nätverket på skolan är übersäkert och det tar två dagar att komma på hur man ställer in en chatklient rätt på grund av proxyinställningar och så kallade socksinställningar. I Australien har man begränsad trafik vad gäller internetuppkoppling. Det paket med mest trafikmängd vi hittat hittils har en gräns på 50GB. Vi är sju personer som kommer att dela på den 50GB. Härligt!

Vi är bortskämda i Sverige!

Fotot ovan är från de 12 apostlarna sydväst om Melbourne. Vi var där en halv vecka innan kurserna började. Håll tummarna för internetuppkopplingen!

Oj, höll nästan på att glömma; det finns fler fotografier från min vistelse i Australien här!

Följ mig på twitter!

Mer om mig

Vad tycker du?

Kommentarsmöjligheten stängd för detta inlägg.